Іран має намір побудувати газопровід в Європу

Росію витісняють з ринку.

Ілюстрація: ЖЖ

Як заявив Азізола Рамезані, глава з міжнародних справ Іранської національної газової компанії, його країна хоче побудувати трубопровід до Європи, для поставок свого газу, передають Патріоти України.

"Країни Європи пріоритетні для поставок іранського газу. Китай та Індія також можуть стати бажаними напрямами експорту блакитного палива", - розповів чиновник.тЯк повідомляє видання "Shana", якщо ціни на нафту і надалі будуть падати, то початок поставок в Європу газу буде економічно вигідним.

За словами Рамезані, хоч Іран і володіє найбільшими у світі запасами газу, частка його на міжнародному ринку порівняно невелика. "Ми зобов'язані збільшити нашу присутність, використовуючи сучасні технології. Незважаючи на те, що іранські запаси газу становлять 34 трильйона кубічних футів, виробнича потужність країни становить 200 мільярдів кубометрів на рік", - зазначив менеджер.

Приміром, у США і РФ виробничі потужності досягають 800 млрд кубометрів на рік. Рамезані зазначив, що Росія для поставок свого палива в Європу, використовує трубу довжиною в три тисячі кілометрів. Але Іран також цілком здатний прокласти подібний трубопровід, і потіснити РФ на газовому ринку Європи.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...