Іран надихнув: США розмістили в Ізраїлі найбільш передову систему протиракетної оборони (фото)

THAAD є найдосконалішою в світі інтегрованою системою протиповітряної і протиракетної оборони.

США розмістили в Ізраїлі передову систему протиракетної оборони. Фото: Рейтерс.

Американські військові вперше розгорнули свою найбільш передову систему протиракетної оборони THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) в Ізраїлі. Система призначена для перехоплення балістичних ракет малої і середньої дальності, передають Патріоти України із посиланням на Reuters.

За словами прес-секретаря Європейського командування США, ця процедура здійснювалася з метою перевірити здатність військових США швидко розгортати таку зброю по всьому світу. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вітав появу системи ПРО як знак прихильності США безпеці Ізраїлю.
«Американська система THAAD вважається однією з найбільш передових систем в світі, і разом з нашими системами оборони ми ефективніше справляємося із загрозами, що виходять із всіх районів Близького Сходу», - сказав він.
Цей крок США зробили на тлі посилення напруженості у відносинах між Ізраїлем та Іраном через ізраїльську бомбардувальну кампанію в Сирії і коментарів, в яких міністр закордонних справ Ірану заявив, що не може виключити можливість військового конфлікту між двома країнами.
«THAAD є найдосконалішою в світі інтегрованою системою протиповітряної і протиракетної оборони, і ці навчання з готовності до розгортання демонструють гнучкість американських військ і їх здатність швидко і непередбачувано реагувати на будь-яку загрозу в будь-якому місці і в будь-який час», - йдеться в заяві європейського командування Збройних сил США.
До слова, THAAD стане складовою частиною ешелонованої системи протиповітряної оборони Ізраїлю, додавши ізраїльським силам ППО можливість збивати балістичні ракети на великій відстані.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...