"Карфаген "русского мира" має бути зруйнованим": У Раді вирішили дотиснути російських олігархів новими санкціями

Крім росіян, санкції мають торкнутися українських олігархів Григоришина та Фірташа.

Підтримувати політику Кремля - невигідно. Ілюстрація: UkrMedia.

Народний депутат від «Народного фронту» Андрій Левус повідомив, що проти людей, які створюють реальні або потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету й цілісності України, посилять санкції. Саме таке рішення було прийнято під час засідання профільного комітету парламенту. Новину передають Патріоти України із посиланням на Пресу України.

Відповідно до наданої нардепом інформації на засіданні комітету було прийнято оновлений проект постанови, який містить список російських і проросійських олігархів: Алєкпєров Вагіт, Бабаков Олександр, Бокарєв Андрій, Дерипаска Олег, Катунін Олександр, Малофєєв Костянтин, Могилевич Семен, Нусенкіс Віктор, Ротенберг Аркадій. Крім того, санкції мають торкнутися українських олігархів Григоришина та Фірташа.

Більше того Левус повідомив, що парламентський комітет готується затвердити постанову, згідно якої будуть посилені санкції проти Януковича та його найближчого оточення. Разом з тим нардеп висловив надію, що відповідні органи влади повністю підтримують ініціативу комітету.

«Окремо готуємо постанови щодо запровадження санкцій проти Януковича та його оточення, а також щодо російських компаній та компаній, які мають частку російського капіталу. Сподіваюсь, що парламент підтримає ці ініціативи, а РНБО та президент введуть запропоновані нами санкції», - написав Левус. Нагадаємо, раніше повідомлялось про розширення антиросійських санкцій українською владою.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...