Карта лоукостів. Маршрути і вартість авіапольотів з України

WizzAir, Ryanair, Vueling, Pegasus: з ким дешевше летіти в Європу?

Карта лоукостів. Інфографіка: Ліга.нет.

Авіаперельоти стають доступнішими для українців. У жовтні 2017 року найбільша європейська лоукост-авіакомпанія Ryanair почне регулярні польоти з Києва та Львова за 11 європейськими напрямками. Заявлена вартість квитків - від 20 євро в одну сторону.LIGA.net підготувала інтерактивну карту маршрутів бюджетних авіакомпаній, які вже зараз виконують польоти в Україну, передають Патріоти України.

Зі списку бюджетних авіакомпаній світу (за версією журналу Airline Business) в Україну літають сім лоукостерів: угорський WizzAir (19 маршрутів, частина рейсів почне виконувати влітку-восени 2017 року), ірландський Ryanair (11 маршрутів, почне виконувати восени 2017 року), турецька Pegasus Airlines (4 маршрути), бюджетний підрозділ ізраїльської EL AL - Up (1 маршрут), іспанська Vueling (2 маршруту), арабські flydubai (1 маршрут) і Air Arabia (1 маршрут).

Вартість перельоту flydubai за маршрутом Київ (Жуляни) - Дубай - від $350, Air Arabia за маршрутом Київ (Бориспіль) - Шарджа - від $420. Проте Airline Business включає їх в категорію низькотарифних перевізників.

Лоукост-авіакомпанії часто практикують розпродажі квитків. Найчастіше їх вартість істотно нижча базових, а кількість таких квитків обмежена. Так, на честь виходу на український ринок Ryanair розпродавав частина квитків за тарифом 19,99 євро. Однак така ціна діяла тільки на квитки, заброньовані до півночі 16 березня. Угорський WizzAir 15 березня встановив на квитки знижку в 20%.

Для довідки: При формуванні карти за основу бралася мінімальна вартість квитків на сайтах авіаперевізників в обидві сторони на прямі рейси при бронюванні 13 березня (за 3-6 місяців до дати вильоту). У список не ввійшли "гібридні" авіакомпанії, які використовують в роботі елементи як лоукост-, так і традиційних авіакомпаній.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...