Хай новоявлений Гітлер вбиває, а ми поторгуємо: МЗС Німеччини та Австрії нарікають на санкції США стосовно нової газпромівської "труби"

Міністри закордонних справ ФРН та Австрії не згодні з американськими санкціями проти "Північного потоку-2".

Зігмар Габріель та Себастьян Курц. Фото:http://www.gettyimages.comМіністри закордонних справ ФРН та Австрії Зігмар Габріель та Себастьян Курц у спільній заяві висловили незгоду з рішенням Сенату США про посилення санкцій проти Росії. Заява опублікована на сайті німецького МЗС, передають Патріоти України з посиланням на Ліга.Бизнес.

"Спільні та рішучі дії ЄС і США у вирішенні конфлікту в Україні - в наших спільних інтересах. Однак ми не можемо змиритися з загрозою незаконних екстериторіальних санкцій проти європейських компаній, які беруть участь у розвитку енергопостачання Європи!", - йдеться у заяві.

Міністри вважають, що метою санкцій є витіснення газових поставок з країни-агресора з ринку Європи. Габріель і Курц вказують, що санкції як політичний інструмент не повинні застосовуватися для захисту економічних інтересів. При наявності санкцій компаніям Німеччини, Австрії та інших європейських країн загрожують втрати, якщо вони братимуть участь в газових проектах з Росією і фінансуватимуть їх. "Мова йде про конкурентоспроможність нашої енергоємної промисловості і тисячі робочих місць", - відзначають міністри.

"Було б не тільки дуже сумно, але і шкідливо з точки зору ефективності нашого ставлення до конфлікту в Україні, якщо ми не будемо діяти спільно, а сторонні міркування, наприклад, економічні інтереси США в експорті газу, візьмуть верх. Ні змішуванню зовнішньополітичних інтересів з економічними! Є ще час і можливість запобігти цьому!", - заявляють Габріель і Курц.

Як повідомлялося раніше, 14 червня Сенат США переважною більшістю голосів схвалив законопроект щодо посилення санкцій проти Росії за окупацію Криму, підтримку сирійського диктатора Башара Асада і хакерські атаки на сервери Демократичної партії перед виборами 2016 року.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...