Хай за Перекопом облизуються: На Херсонщині побудують два вітропарки, інвестувавши у проект мільярди гривень

На червень поточного року заплановано початок проведення підготовчих робіт на територіях відведених під будівництво.

Вітряки. Фото: newsradio.com.ua.

Компанія "Віндкрафт Україна" оприлюднила свої плани про будівництво двох вітропарків, що складаються з 42 вітрогенераторів загальною потужністю 140 МВт. Вітропарки будуть побудовані в Генічеському та Новотроїцькому районах Херсонської області. Гендиректор компанії Карл Стурен зробив офіційну заяву з цього приводу в Херсоні. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на inventure.com.ua.

За словами керівника компанії, енергетичний потенціал регіону буде істотно укріплений завдяки новим потужним "вітрякам". Для "Віндкрафт Україна" це не перший проект. Раніше компанія мала досвід роботи в Херсонській області: тут були побудовані вітропарки "Новоросійське" потужністю 9 МВт і "Берегове" потужністю 12 МВт у Скадовському районі, і "Ставки" в Каланчацькому районі потужністю 9 МВт. Загальний обсяг інвестицій в дані проекти тоді склав 50 млн. євро.

Карл Стурен додав, що Херсонський суднобудівний завод займеться виробництвом веж для вітрогенераторів. Передбачається побудувати вітрогенератори висотою 130 метрів. На червень поточного року заплановано початок проведення підготовчих робіт на територіях відведених під будівництво. У 2018 році, згідно з планами компанії, вітропарки будуть введені в експлуатацію. Загальна вартість проекту оцінюється в 280 млн. євро.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...