"До вбивства Гандзюк причетний глава Нацполіції Херсонської області", - активісти

За даними активістів, саме Артур Меріков попередив кримінального авторитета Олексія Левіна, що за ним ведуть спостереження і йому краще виїхати, а підлеглі глави Нацполіції області вели слідство хибним слідом.

Артур Меріков. Фото: khersonci.com.ua.

Активісти і творці ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що до вбивства співробітниці мерії Херсона причетний керівник Національної поліції Херсонської області Артур Меріков. Про це йдеться в повідомленні групи у Facebook, передають Патріоти України.

"Артур Меріков – поки що керівник Нацполіції Херсонської області. Він причетний до вбивства Катерини Гандзюк. І буде звільнений із посади. Саме Меріков попередив кримінального авторитета Олексія Левіна (Москала) про те, що за ним ведеться спостереження і йому краще виїхати. Попередив через батька, убивцю-рецидивіста Москала-старшого. Про це нам стало відомо відразу з декількох джерел. Наступного ж дня після отримання інформації від Мерікова Левін (Москал) утікає в Домінікану", – розповіли активісти.

Учасники ініціативи повідомили, що брат Артура Мерікова – Вадим, екс-депутат Верховної Ради від фракції "Народний фронт" і колишній губернатор Миколаївської області. А безпосередній підлеглий Мерікова, Сергій Курділов, нібито є кумом керівника групи виконавців нападу на Гандзюк Сергія Торбіна.

"Він організовував покривання реальних злочинців і вів слідство хибним шляхом. Курділов, під чиїм наглядом поліція намагалася повісити справу на стрілочника, як і десятки інших правоохоронців (слідчих, оперативних співробітників), що фальсифікували цю справу, продовжують служити в лавах поліції. Їх просто "сховали" подалі від главку в районних відділках поліції Херсонщини", – ідеться в повідомленні.

Активісти нагадали, що в жовтні 2018 року президент України Петро Порошенко надав Мерікову звання "генерала поліції третього рангу". "Меріков повинен був отримати погони генерала ще 24 серпня, на День Незалежності. Але після повного саботажу розслідування херсонською поліцією і затримання невинного [Миколи] Новікова з генеральськими зірочками в Києві вирішили почекати. Чекали менше двох місяців. За нашими даними, зараз керівництво Нацполіції збирається відсторонити Артура Мерікова з посади начальника. Його місце з приставкою "в.о." займе його нинішній зам Микола Цап. Але нас цікавить інше – чи буде Меріков затриманий і чи побачимо ми його на лаві підсудних за покривання особливо тяжкого злочину?" – підсумували активісти групи "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...