Хіти тижня. "А як же санкції?": Український завод уклав договір з РФ на поставку ракет-носіїв, - Бочкала

Зміцнюючи противника, ми самі ж готуємо ґрунт для чергового великого розміну, жертвою якого може стати Україна.

У цеху "Південмаша". Фото: Forbes.ua.

Дніпровський завод з виробництва ракетно-космічної техніки "Південний машинобудівний завод" підписав договір з країною-агресором на закупівлю 12 ракет-носіїв "Зеніт". Про це повідомив журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"А як же санкції? Пояснення, що мовляв ракети потрібні "для досліджень космосу в мирних цілях" – жалюгідна спроба заховатись за трісками колоди. Там, де є Росія, мирних цілей бути не може. Йдеться про експансію агресора в космічному просторі. Зміцнюючи противника, ми самі ж готуємо ґрунт для чергового великого розміну, жертвою якого може стати Україна", – обурився Бочкала.

За інформацією журналіста, завод працює лише один день на тиждень, а рахунки "Південмашу" перебувають під арештом через борги державі у розмірі 40 мільйонів гривень. "Після арешту рахунків, "Південмаш" зголосився на контракти, які нібито мають допомогти піднятися галузі. Давайте придивимося до них. Серед майбутніх партнерів були названі американці. Ось тільки коріння у них 100% російське. S7 Group – це російський холдинг, який включає в себе десять компаній. Серед них S7 Airlines, S7 Tour, Глобус, S7 Ticket, С7 космічні транспортні системи та інші", – зауважив він.

Бочкала закцентував увагу на ще одній цікавій деталі – заступником заводу є "дехто Сербін, який є чинним співробітником Служби безпеки України". Разом з тим, корупційні схеми, які працюють на підприємстві, ніхто не помічає.

"І це огидно. І це ніхто не бачить? Наприклад, у заводу є полігон величиною в 6 тисяч гектарів. Замість випробувань, на ньому вирощують сільськогосподарські культури. В оренду землю здають. Стандартна схема. Якщо порахувати за ринковими мірками, то це більше 600 тисяч доларів на рік. Де вони? "Південмаш" раніше володів цілим арсеналом унікальних технологій і виробництв і був здатний виробляти кращі в світі ракетні двигуни. Невже все це цікаво тільки Росії?" – дивується журналіст.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...