Хіти тижня. ​"Антонов" підтвердив поновлення співпраці з росіянами

Мова йде про старого партнера державного підприємства - авіакомпанію "Волга-Днепр". І щось там про свої обов'язки, згідно контракту.

"Антонов" заявляє, що виконує свої зобов'язання перед компанією "Волга-Днепр"

Українське держпідприємство "Антонов" має намір виконати роботи для російської авіакомпанії "Волга-Днепр". Про це повідомили в прес-службі підприємства, зазначають Патріоти України

"З метою дотримання своїх зобов'язань на договірній основі фахівці ДП "Антонов" виконають роботи з оцінки технічного стану літака Ан-124-100 "Руслан" російської авіакомпанії "Волга-Днепр", – ідеться в повідомленні.

На підприємстві запевнили, що таке співробітництво узгоджено з уповноваженими міністерствами і відомствами України.

В "Антонові" заявили, що є розробниками і власниками сертифікатів транспортних літаків Ан-124-100 "Руслан", тому частину робіт зобов'язані виконувати. Як повідомили на держпідприємстві, невиконання зобов'язань приведе до застосування міжнародних санкцій щодо компанії.

У прес-службі додали, що "Волга-Днепр" не входить до списку компаній, що підпадають під українські санкції.

Видання "Коммерсантъ" із посиланням на джерела в авіагалузі повідомило, що Україна і Росія ведуть закриті переговори про продовження льотної придатності літаків Ан-124-100 "Руслан".

Український журналіст Роман Бочкала заявляв у вересні, що "Антонов" продовжує ресурс російським літакам Ан-124 "Руслан".

Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова засновано в 1946 році як Дослідне конструкторське бюро (ОКБ-153) на Новосибірському авіаційному заводі авіаконструктором Олегом Антоновим. Улітку 1952-го бюро переїхало до Києва. У 2015 році уряд передав ДП "Антонов", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство та державне підприємство "Завод 410 ГА" "Укроборонпрому".

У травні 2015 року тодішній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив, що Україна припиняє військово-промислове співробітництво з Росією.

У січні 2017 року віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що в РФ "чекають переїзду" в країну авіаконструкторів з українського підприємства "Антонов", які створювали літаки серії Ан.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...