Хіти тижня. Багаті і бідні: Експерт назвала найбільш благополучні регіони України

Суттєво на благополуччя українців вплинула війна на сході країни.

Ілюстрація: dsnews.ua

В останні роки західні регіони України стали жити більш благополучно в порівнянні зі східними. Про це в ефірі Обозреватель.LIVE заявила завідуюча відділом досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соцдосліджень НАНУ Людмила Черенько, повідомляють Патріоти України.

За її словами, до війни в розташованих на сході країни промислових центрах була більш краща ситуація з доходами населення і невисокі масштаби бідності.

"Це весь схід - Донецька, Дніпропетровська, в якійсь мірі Харківська, Запорізька та Луганська області", - сказала експерт.

Міжнародна фінансова криза 2008-2009 років показав, зазначила Черенько, що бідність має певні географічні риси: "Вона властива більш західним, ніж східним територіям".

Демограф справедливості заради уточнила, що благополучні райони є по обидва боки Дніпра: "Наприклад, Луганська область демонструвала гірші показники".

"Але в цілому, можна говорити про географічні ознаки. В останні роки на наших очах ситуація змінюється - центр благополуччя зміщується на захід", - підкреслила Черенько.

"Більшість західних областей демонструють досить низькі масштаби бідності, ближче до київських показників. І навпаки - східні регіони стали показувати більші масштаби бідності", - додала експерт.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...