Хіти тижня. Буханка рідного хліба для діаспори у США: Приголомшливі ціни на українські продукти

Українські продукти користуються в американців великим попитом.

На популярній торговельній платформі «Amazon» багато вітчизняних продуктів, повідомляє «Agravery». Особливість цих товарів – їх продають за приголомшливими цінами.

«Пропонують в основному цукерки, хліб, гречку і мариновані помідори з огірками. Із солодощів, зокрема, найбільше представлені цукерки «Рошен»: за кілограмову упаковку «Червоного маку», «Ромашки» або «Корівки» просять $17-25 (445-650 грн., в Україні – 60-150 грн.). За таку ж ціну можна придбати асорті з желе і карамельок, причому в коментарях під пропозиціями користувачі скаржаться, що в пачці дуже мало шоколадних цукерок», – йдеться у повідомленні.

Серед покупців – як діаспора, так і американці. Буханку «київського» хліба можна купити за 258 грн., пачку гречки (800 г), яка в Америці в дефіциті, продають по $9 (234 грн., в Україні – 25 грн.). Ніжинські мариновані помідори в літрових банках у десять разів дорожчі, ніж в Україні, – $15 (360 грн.) замість 36 грн. Американці нарікають на дорожнечу.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...