Хіти тижня. "Денег нет, но вы держитесь!": У Росії заявили про неможливість платити пенсії

Для виплати нинішніх пенсій російській владі доведеться повністю відмовитися від інвестицій в освіту, медицину, будівництво нових доріг.

Олексій Кудрін. Фото: ВВС.

У російського уряду не залишилося ресурсів, щоб виплачувати пенсії населенню. Про це екс-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін заявив в інтерв'ю газеті "Аргументи і факти", передають Патріоти України.

"Скажу прямо: так, не залишилося", - підкреслив він. Кудрін зазначив, що ще в 2016 році влада вперше порушила свої зобов'язання перед літніми людьми і не провела індексацію пенсій для всіх одержувачів, а зараз Держдума і уряд обговорюють питання про обмеження виплат працюючим пенсіонерам.
За словами Кудріна, все це говорить про дефіцит коштів в Пенсійному фонді Росії. При цьому він упевнений, що "закрити дірку" за рахунок інших джерел, наприклад, підвищення податків, не вдасться. "Порівняйте масштаби витрат: за останні сім років витрати на пенсії зросли на 3% ВВП. При нинішніх цінах це приблизно 2,5 трлн рублів на рік - майже стільки ж, скільки ми витрачаємо на всю освіту в країні", - зазначає екс-міністр фінансів.
Кудрін також підкреслює, що для виплати нинішніх пенсій владі доведеться повністю відмовитися від інвестицій в освіту, медицину, будівництво нових доріг. Вихід з цієї ситуації Кудрін бачить в поступовому підвищенні пенсійного віку.

"Вихід на пенсію зараз означає різке - в три рази - зниження якості життя... А якщо не підвищити пенсійний вік, то навіть цей рівень ми не втримаємо і зможемо платити людям лише 25-27% від заробітку", - попередив Кудрін.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...