Хіти тижня. Долар по 50 - не межа: Міністр фінансів підтвердив можливість розірвання угоди з МВФ

Якщо корупційні схеми і держава "під себе" дорожча, ніж економічний стрес для економіки і новий виток зубожіння населення, можновладці можуть наважитись і на таку авантюру.

Олександр Данилюк. Фото:antikor.com.ua

Співпраця між Україною та Міжнародним валютним фондом може припинитися в разі, якщо українська сторона не буде продовжувати реформи. Про що в інтерв'ю ZN.UA розповів глава Міністерства фінансів України Олександр Данилюк, передають Патріоти України.

Розповідаючи про продовження програм з МВФ, Олександр Данилюк зазначив, що в даний час Україна "перебуває на тому етапі, коли не можна зупиняти реформи і навіть навпаки, їх потрібно прискорювати". Також чиновник зазначив: "Природно, передвиборний рік ускладнює завдання. Однак нам вдалося досягти певного темпу змін, наростити інерцію, і дуже важливо не втратити та імплементувати закони, які були раніше, а також ті, які ще будуть прийняті. Для цього потрібно сконцентруватися на реформах, а не на виборах".

Він зазначив: "Ми не можемо дозволити собі зупинитися, адже якщо це станеться, то питання в продовженні програми МВФ у нас взагалі не виникне. Якщо не буде реформ, то і програми не буде. Тут все просто".

При цьому Данилюк повідомив, що неотримання жодного траншу в цьому році і виліт з програми МВФ - "це синоніми, оскільки програма закінчується в першому кварталі 2019 року".

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...