Хіти тижня. Франція, Марокко та Китай купують делікатеси, виготовлені в українському селі (відео)

Продукцію фірми, яка ледь не єдина спеціалізується на цьому делікатесі в Україні, замовляють Марокко, Китай і Франція.

Скріншот з відео

За європейськими стандартами у невеличкому селі на Київщині працює цех з виготовлення ікри, який сім років тому створили Антон Яременко разом з батьком. Коли чоловіки розпочинали, в Україні не було технологів, які вміють солити ікру. Тоді власник пішов на авантюру – подався "шпигуном" до Польщі в якості стажера-заробітчанина, аби солити ікру, а потім цьому навчав своїх працівників.

Процес виготовлення делікатесу доволі тривалий. В басейнах цеху годують мальків кожні дві години вдень і вночі. Коли ж риба підростає, відпускають її в води Дніпра. А далі чекають, інколи роками.

Як розповів рибовод Антон Авдієвський, щоб отримати ікру руського осетра, потрібно десять років годувати рибу. Білугу, ікра якої вважається чи не найціннішою, – 18 років.

Ікру українського виробництва постачають не лише в українські магазини, а й за кордон, зокрема до Франції. У бізнесменів амбітні плани – відкрити магазин у цій країні та нагодувати європейців делікатесами з українського Дніпра.


Джерело

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...