Хіти тижня. Гігант-рятівник: Український літак допоміг "витягти з полону" пасажирський Airbus

У літака, що летів за маршрутом Париж - Лос-Анжелес над Гренландією відірвало передню частину правого двигуна разом з вентилятором.

Фото: ЗМІ

Французький літак А380, який застряг в Канаді без одного двигуна, вдалося повернути на батьківщину завдяки українському літаку Ан-124 "Руслан", на борту якого був доставлений новий двигун, пише "Газета.ru", повідомляють Патріоти України.

Автор зазначає, що операція з "порятунку" найбільшого в світі пасажирського лайнера, успішно завершилася на цьому тижні. Інцидент зі знаменитим гігантом, що належить французькій Air France, стався ще 30 вересня.

У літака, що летів за маршрутом Париж - Лос-Анжелес над Гренландією відірвало передню частину правого двигуна разом з вентилятором. На борту літака знаходилися 496 пасажирів і 24 члени екіпажу.

У результаті літак був змушений здійснити екстрену посадку на трьох двигунах на базі ВПС Канади "Гус-Бей", а пасажири - провести там зайві 24 години.

Пізніше частини двигуна, які відірвалися, були виявлені на льодовику в Гренландії, підняті вертольотом і доставлені для дослідження в Париж.

Через цей інцидент Федеральне управління цивільної авіації США видало припис до всіх авіакомпаній, що володіють літаками А380 з двигунами GP7200 виробництва об'єднання Engine Alliance, провести візуальний огляд втулок вентиляторів всіх аналогічних двигунів.

Інша проблема виявилася складнішою - французький літак надовго застряг в віддаленому канадському аеропорту, його "порятунок" тривав більше двох місяців і завершився лише нещодавно.

За кілька днів до цього з Європи до Канади був відправлений новий двигун GP7200. Для його доставки був використаний літак Ан-124 "Руслан", що належить українським "авіалініям Антонова".

Зворотним рейсом цей же літак доставив до Британії залишки пошкодженого двигуна, де їх будуть вивчати в компанії General Electric.


Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...