Хіти тижня. Грядуть зміни: Українцям розповіли, що буде з субсидіями, мінімалкою та пенсіями в наступному році

Мінімальну зарплату можуть підвищити до до 4200 грн.

Ілюстрація: izvestia.kiev.ua

Міністерство фінансів України має намір з 2019 року монетизувати видачу субсидій населенню. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, зазначивши при цьому, що дане нововведення буде введено з метою запобігання корупції у сфері видачі субсидій, повідомляють Патріоти України.

"Ми зацікавлені в тому, щоб в системі не було зловживань, і тому вже запустили монетизацію субсидій на рівні підприємств-постачальників. Цей механізм уже працює. Наступним кроком стане монетизація субсидій на рівні населення", - заявив міністр.

Говорячи про можливість верифікації субсидій, глава Мінфіну підкреслив, що МВФ не наполягає на верифікації, однак Мінфін займається цим питанням в комплексі зі створенням реєстру споживачів. "Ми виходимо з дуже простої позиції: субсидії - це не гроші з повітря. Це - гроші платників податків. Міністерство фінансів послідовно просуває ідею монетизації субсидій. Таким чином, ми зможемо виключити можливості для корупції в цій сфері, і буде чітко зрозуміло, хто, скільки споживає, і хто за що платить", - зазначив міністр.

У той же час, даючи оцінку ризикам зростання дефіциту Пенсійного фонду Данилюк заявив, що ще рано робити якісь висновки. "Пенсійна реформа була розпочата тільки в кінці минулого року. Зараз ми будемо стежити за розвитком ситуації. Там є за чим спостерігати. Ще не зрозуміло до кінця, яких заходів необхідно вживати. Я б почекав ще місяць-два, подивився на динаміку", - заявив міністр.

Говорячи про перспективи збільшення мінімальної зарплати до 4200 грн Данилюк запропонував утриматися від прогнозів, однак зазначив, що відомство зацікавлене в підвищенні мінімальної зарплати в Україні. "Ми зараз стежимо за виконанням держбюджету. Поки рано прогнозувати, вдасться підвищити мінімалку чи ні, але, якщо у нас з'явиться така можливість, ми це зробимо. Поки ми налаштовані шукати таку фінансову можливість", - зазначив міністр.

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...