Хіти тижня. Грошовиті гурмани світу відкривають для себе нашу державу: Україна стрімко посилює позиції на ринку найдорожчої приправи світу (відео)

У грошовому еквіваленті у півлітровій банці прянощів “зберігається” щонайменше 500 доларів.

Фото: "Журналісти проти корупції".Фермер на Херсонщині вирощує вид крокусів, з яких роблять найдорожчу у світі приправу – шафран. Крокуси, з яких виготовляють найдорожчі у світі прянощі – шафран, раніше вирощували в далекому Ірані. Саме звідти приправа потрапляла в Україну. І лише віднедавна екзотичну рослину підкорив фермер із Херсонщини, – йдеться у сюжеті Каналу 24, передають Патріоти України.

Про шафран Олег Демченко почув на науковій конференції і не приховує, що садити екзотику боявся.

Три роки тому, коли ми посадили квіти, виникло перше запитання, як вони перезимують. Виявилося, що перезимували вони прекрасно. За неперевіреними даними, цибулина рослини може витримати від -50 до +50 градусів, – розповів фермер.

За даними науковців, шафран – одна найдавніших у світі рослин, яка живе майже 4 тисячі років.

Збір шафрану – дуже відповідальний процес. Його збирають без рукавичок. Та найголовніший етап – очищення шафрану. На приправу годяться лише три тичинки всередині квітки. Відходів дуже багато і, певно, ще й через це спеція така дорога.

Щоб зібрати грам сухого продукту, власне тичинок, треба перебрати 200 квіточок, – зазначив Демченко.

У грошовому еквіваленті у півлітровій банці прянощів “зберігається” щонайменше 500 доларів. Зібраний шафран сушать у духовці за температурою не вище сорока градусів протягом п’яти-шести годин.

Шафран використовують у східній та європейській кухні. У родині українського фермера люблять шведські булочки зі спецією. У тісто додають шафран, настояний на горілці.

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...