Хіти тижня. І хай фізика з географією плачуть: Окупантів осяяла думка замкнути кримські водойми у кільце

В експертному середовищі півострова до такої ідеї поставилися з іронією.

Північно-Кримський канал давав до 80-85% вологи для зрошення земель. Ілюстрація:crimea-news

Наближений до Аксьонова депутат російської Держдуми від загарбаного Криму Михайло Шеремет виступив з оригінальною пропозицію щодо вирішення проблеми з прісною водою для півострова. Про це він розповів "Парламентській газеті", передають Патріоти України.

За його словами, у нової кримської "влади" існує проект закільцювання річок, що протікають на території Криму. Шеремет вважає, що його реалізація забезпечить півострову до 85% води для зрошення земель, яку давав півострову Північно-Кримський канал.

"Зараз опрацьовується проект, і його тримає на контролі глава республіки Сергій Аксьонов. Ідея полягає в тому, щоб закільцювати всі річки, що протікають на території республіки. Та вода, яка входить в Чорне море, є "технічною", а вона може зрошувати наші землі", - повідомив держдумівець.

В експертному середовищі півострова до заяви Шеремета поставилися з іронією. Зараз грунти й водоносні підземні горизонти на півночі півострова засолюються. Це відбувається у Роздольненському, Красноперекопському, Джанкойському районах.

При цьому промислові гіганти Армянська й Красноперекопська прискорюють цей процес, викачуючи з-під землі сотні тисяч літрів прісної води.

До перекриття Північно-Кримський канал давав до 80-85% вологи для зрошення земель. Його було перекрито з боку материкової України після вторгнення російських військ до Криму.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...