Хіти тижня. І хочеться, і колеться: У Кабміні вакханалія з новою ціною газу для населення

Кабінет міністрів відклав на невизначений строк публікацію ціни на природний газ на рівні імпортного паритету на період із 1 жовтня 2017 року до 31 березня 2018 року.

Про це сказано в протокольному рішенні Кабміну від 26 вересня, передають Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

"Погодитися з пропозицією Міненерго про відкладення строку оприлюднення відповідної інформації (публікація ціни)", - сказано в документі.

Відстрочити оприлюднення ціни вирішено до узгодження механізму її визначення з Міжнародним валютним фондом та Європейським енергетичним співтовариством.

Таким чином, із 1 жовтня в Україні для населення та підприємств теплокомуненерго продовжує діяти ціна газу, установлена на рівні імпортного паритету з 1 квітня 2017 року в розмірі 4,942 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів.

Як повідомлялося, відповідно до методики визначення ціни газу за імпортним паритетом, установленої постановою №187 від 22 березня 2017 року, з 1 жовтня 2017 року ціна газу для населення і ТКЕ повинна збільшитися на 17,6%.

Цей механізм було погоджено із МВФ на початку поточного року.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає категорично проти підвищення ціни.

Кабмін продовжує переговори із МВФ з питання зміни методики визначення ціни в постанові №187 для недопущення її підвищення, однак представники МВФ уже заявили, що не погоджуються із запропонованими урядом варіантами змін документа.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...