Хіти тижня. Каменів з неба не вистачає: Стало відомо про нову біду на Донбасі

На тимчасово окупованій території Донецької області, в зв'язку з відмовою України постачати електроенергію в ОРДЛО, спостерігається різке погіршення ситуації в сфері енергетики.

Про це повідомляє «Інформаційний спротив» у Facebook, передають Патріоти України.

«Зокрема, за станом на початок серпня ц.р. в окупованій частині Новоазовського району, в електричних мережах ледь вдається підтримувати напругу на рівні 170 В. З початком зимового періоду, в разі збереження даної ситуації, можливо автоматичне відключення електрики на більшій частині окупованих територій Новоазовського, Бойківського та інших районів у зв'язку з очікуваними піковими падіннями напруги в мережі», - йдеться в повідомленні.

«ІС» інформує, що функціонування «Новоазовського вітропарку» (Новоазовська ВЕС, вітрова електростанція), який раніше функціонував і був замкнутий на єдині енергетичні мережі України, неможливо в зв'язку з тим, що в січні 2017 р представниками «9-го окремого штурмового полку морської піхоти 1 АК «ДНР» навмисно знищена інфраструктура зазначеного підприємства.

В даний час комплекс не працює, пошкоджені два вітрогенератора, повністю виведено з ладу адміністративну будівлю і диспетчерський пункт (останнім часом використовувалися в якості казармених приміщень для бойовиків «ДНР»), частково виведена з ладу і здана на металобрухт електрична підстанція підприємства, йдеться в повідомленні.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...