Хіти тижня. Хай скрепи мастять лоби зеленкою: Український завод почав виробляти патрони (фото, відео)

Аби запустити лінію з виробництва патронів, Мінекономрозвитку вклало у завод майже 69 мільйонів гривень, за які придбали відповідне обладнання.

"Форт" почав виробляти патрони. Фото: скріншот з відео.

Вінницький завод "Форт" запустив лінію виготовлення куль і гільз для патронів калібрів 9х18мм (Makarov) і 9х19мм (Luger). Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ, до сфери управління якого і входить завод, передають Патріоти України.

"Із запуском цієї лінії буде повністю задоволено потреби наших органів МВС у цьому виді боєприпасів і додатково зможемо передавати іншим органам чи навіть експортувати", – зазначили у повідомленні.

Аби запустити лінію з виробництва патронів, Мінекономрозвитку вклало у завод майже 69 мільйонів гривень, за які придбали відповідне обладнання. Пізнше на підприємстві "Форт" планують розпочати виробництва боєприпасів для стрілецької автоматичної зброї в калібрах від 5,45 мм до 14,5 мм.

Зазначимо, що раніше єдиним виробником боєприпасів в Україні для стрілецької зброї був Луганський патронний завод. Нині він розташований на окупованій території.

Джерело: 24 канал

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...