Хіти тижня. Кілька сценаріїв: Що буде з курсом долара до нового року

Ілюстрація: 112.ua

Фінансові аналітики спрогнозували свій курс долара, попри підвищення Національним банком України (НБУ) облікової ставки. Зокрема, експерти впевнені, що на кінець 2017 року один долар коштуватиме 27-28 грн, повідомляють Патріоти України.

За оцінками фахівця відділу продажів боргових цінних паперів Сергія Фурси, до кінця 2017 року курс долара становитиме 27 грн/$1.

Старший аналітик Андрій Шевчишин передбачає, що до кінця року за $1 в українських обмінниках даватимуть 27,5-28,5 грн. Для більш високого курсу долара передумов поки немає, вважає експерт.

Не міняє прогнозний коридор курсу української валюти й член виконкому Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран. За його оцінками, на кінець року курс долара становитиме 25-29 грн/$1.

При цьому фінансовий експерт Олексій Кущ бачить два можливих сценарії формування курсу долара. Відповідно до першого, уряду і Національному банку вдасться взяти ситуацію під контроль. У цьому випадку гривня буде перебувати в курсовому коридорі 27 - 28 грн/$1.

"Якщо ж взяти ситуацію під контроль не вдасться або якщо з’являться додаткові негативні фактори, тоді можна очікувати звалювання в коридор 28-30 грн/$ 1", - зазначив експерт.

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...

Сума неприємно здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою вдвічі вищою за середню

субота, 18 травень 2024, 6:47

В Україні із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію у розмірі 9 491,5 грн. Така пенсія можлива за умови наявності 35 років стажу. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з оста...