Хіти тижня. Курс долара: У Верховній Раді озвучили лякаючий прогноз

За словами члена комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, до кінця січня може без проблем сягнути позначки 30 гривень за одиницю американської валюти.

Фото: Подробности.Курс долара в Україні до кінця січня може без проблем сягнути позначки 30 гривень за одиницю американської валюти. Про це в коментарі "Обозревателю" розповів нардеп фракції "Народний фронт", член комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Віктор Романюк, передають Патріоти України.

"Гривня стабілізується тоді, коли буде збалансований торговий баланс. Зараз імпорт перевищує експорт, тому стабільність національної одиниці та негативний баланс – це взаємовиключні речі. На цей момент цей розрив становить близько 5 мільярдів доларів", – розповів Романюк.

Народний обранець також додав, що вважає останню заява Нацбанку України про майбутню стабілізацію необґрунтованою.

"Нацбанк, роблячи такі заяви, просто заспокоює. Я думаю, що гривня продовжить падіння. І курс до кінця місяця легко досягне позначки 30 гривень за 1 долар", – зазначив Романюк.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...