Хіти тижня. Memento mori: Лондонська біржа поховала підсанкційного олігарха Путіна

Кремлівська пропаганда не втомлюється волати про Британію як "підручну США". Що ж, навіть якщо так, другий номер блискуче розправляється із пихатою недонаддержавою-"бензоколонкою", яка програє Сполученому Королівству і у ВВП, і у військовому бюджеті.

Дерипасці вже зовсім невесело? Фото: РБК.

Лондонська фондова біржа (LSE) з 2 травня призупиняє торгівлю глобальними депозитарними розписками компанії En + Group Олега Дерипаски. Як повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-реліз LSE, біржа продовжить стежити за ситуацією навколо En + Group і знаходиться в контакті із владою Великобританії.

Влада США 6 квітня оголосила про введення санкцій відносно ряду російських посадовців, бізнесменів і компаній. У їх числі опинилися глава «Газпрому» Олексій Міллер, глава ВТБ Андрій Костін, власник "Ренови" Віктор Вексельберг, гендиректор «Сургутнефтегаза» Володимир Богданов, член правління «Сибура» Кирило Шамалов, бізнесмени Ігор Ротенберг, Олег Дерипаска і Сулейман Керімов.

У перелік компаній увійшли відразу кілька тих, що пов'язані з Дерипаскою: агрохолдинг «Кубань», «Євросибенерго», «Русал», холдинг «Російські машини» і «Група ГАЗ», інвестиційна компанія B-Finance, холдинги «Базовий елемент» і En + . Крім того, в список потрапили група «Ренова» Вексельберга, «Ладога менеджмент» Шамалова, банк «Російська фінансова корпорація» (належить «Рособоронекспорту», також значиться в списку), NPV Engineering і «Газпром буріння» Ротенберга.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...