Хіти тижня. На кону десятки мільйонів доларів: Україна продасть лівійський Ан-124

У випадку непогашення Лівією боргу перед державним підприємством Антонов, Україна погрожує виставити лівійський літак Ан-124 Руслан на міжнародний аукціон.

Наразі сума непогашеної лівійською стороною заборгованості перед держпідприємством Антонов дорівнює близько $1,2 млн, і якщо вона не буде ліквідована, то Україна виставить літак Ан-124 Руслан, що належить Лівії, на міжнародний аукціон, передають Патріоти України.

Переданий лівійцями в Україну транспортник, повинен був повернутись до Лівії у 2012 році, проте здійснити це завадили військові дії, що велись тоді у Лівії.

На сторінці юридичної фірми Ільяшев і партнери з‘явилась така інформація, де зазначається, що 11 жовтня Антонов звернувся до Святошинського районного суду Києва з клопотанням дозволити примусове виконання прийнятого в травні на користь нього рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду (МКАС) при Торгово-промисловій палаті України (ТППУ).

Згідно з рішенням виконавчого органу спеціальних авіаперевезень Лівії, правонаступником літака, що пригнали в Україну на обслуговування у 2010 році, виступає лівійська державна авіакомпанія Libyan Arab ir Cargo, з якої повинні стягнути 32 млн грн.

Проте, івійський державний орган проігнорував виконання рішення.

Якщо заборгованість залишиться без компенсації, літак буде виставлений державною виконавчою службою на аукціон.

Нагадаємо, що Україна продала два транспортних Ан-124-100 Руслан Лівії ще на початку 2000-х, але фінансову сторону угоди не оприлюднили.

Українцю перерахували платіжку за газ і змусили доплатити майже 62 тис. грн: Що треба знати

вівторок, 7 травень 2024, 0:24

Довгинцівський районний суд Кривого Рогу зобов'язав відповідача доплатити за газ майже 62 тис. грн. Під час перевірки його лічильника встановили порушення. Про це йдеться в матеріалах судової справи, передають Патріоти України. Так, проведено експерт...

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...