Хіти тижня. На українців чекає рекордно дороге опалення: Як не замерзнути взимку

В Україні переглянуть програму субсидій через що громадянам з "комунальною знижкою" в опалювальний сезон доведеться платити значно більше, а заощадити кошти можна буде лише після проведення енергомодернізації.

Про це повідомляє "Сегодня", передають Патріоти України.

За даними видання, більшість українських багатоповерхівок відповідають нижнім класам енергоефективності - "Е" і "F", тобто будинки втрачають від 30 до 70% тепла.

Згідно з прийнятим Верховною Радою законом "Про комерційний облік комунальних послуг", найближчим часом у всіх багатоповерхівках повинні з'явитися теплолічильники. У середньому в будинках з такими лічильниками за тепло платять на 20-30% менше.

Крім того, в Україні діє державна програма "Теплі кредити". Завдяки відповідній програмі будь-яка українська сім'я або ОСББ можуть взяти кредит на заміну вікон і покупку матеріалів для утеплення.

У 2016 році на компенсацію кредитів із державного бюджету виділили 884 млн грн. Більшу частину коштів (близько 67%) видали на заміну вікон. Однак, експерти зазначають, що заміна вікон без установки теплового пункту та подальшого утеплення на економію тепла багатоповерхівки не впливає.

У зв'язку з цим українцям рекомендують подбати про стан систем опалення - промити труби, радіатори, прочистити бойлери в підвалах.

Також у процесі модернізації опалювальної системи експерти радять встановлювати індивідуальні теплові пункти з автоматичним погодним регулюванням температури теплоносія. Такий пристрій може окупитися за кілька опалювальних сезонів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...