Хіти тижня. ​Навіть не Путін: Названо найбагатшу російську родину

При складанні рейтингу журнал враховував вартість належних сім'ї активів: акцій компаній, земельних ділянок, об'єктів нерухомості, а також особистого майна.

Ілюстрація: neva.today

Журнал Forbes опублікував рейтинг найбагатших російських сімей, перший рядок в якому втретє посіла сім'я Гуцерієвих з сукупним станом в 9,91 мільярда доларів, передають Патріоти України.

"Forbes складає рейтинг найуспішніших підприємницьких династій вже четвертий рік. Сукупні статки десяти найбагатших сімей за останній рік збільшилася на 2 мільярди доларів - до 27 мільярдів доларів", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в групі "Сафмар" сім'ї Гуцерієвих з'явилося два нових партнера: син засновника групи Михайла Гуцерієва Саїд (його статки журнал оцінив в 770 мільйонів доларів) і племінник Білан Ужахов (його стан оцінюється в 40 мільйонів доларів).

Вони отримали по десять відсотків акцій компаній, які володіють частками "Сафмар" в нових активах групи - "М. Відео" та "Ельдорадо". "З сином Гуцерієв поділився і своєю часткою в нафтових активах", - пише журнал.

Друге місце в рейтингу зберегла родина Ротенбергів, сукупний статок якої видання оцінило в 4,2 мільярда доларів. За даними Forbes, своїм станом сім'я зобов'язана "Газпрому" і іншим держзамовленням.

Третє місце з 2,7 мільярдами доларів зайняли брати Ананьєві, голови ради директорів Промзв'язокбанку.

На четвертому місці - сини першого президента Татарстану Мінтімера Шаймієва, співвласники ТАИФ Айрат і Радик Шаймієва. Їх стан оцінюється в 2,215 мільярда доларів.

При складанні рейтингу журнал враховував вартість належних сім'ї активів: акцій компаній, земельних ділянок, об'єктів нерухомості, а також особистого майна. У список включені тільки ті сім'ї, які заробили основну частину капіталу приватним порядком, не будучи держслужбовцями.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...