Хіти тижня. Ніж у спину: До "Північного потоку-2" прийшла нова проблема з Німеччини

Головний лобіст в ЄС російського «Троянського коня», німецький бізнес, отримав серйозного опонента на своїй землі. Шальки німецького політикуму, що наразі почали схилятися на користь «Північного потоку-2», може відкинути назад, через позицію громадськості
Спорудження Північного потоку-2 завдасть "непоправного збитку крихкій екосистемі"

Екологічне об'єднання Nabu домагається судового рішення, щоб не допустити початку робіт зі спорудження газопроводу Північний потік-2 на ділянці в Грайфсвальдській затоці, яке заплановане на 15 травня, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Як зазначає видання, компанія Nord Stream 2 має намір у вівторок, 15 травня, почати екскаваторні роботи в Грайфсвальдській затоці.

Nabu ще в лютому звернулося до суду з проханням винести окрему ухвалу проти дозволу на будівництво Північного потоку-2, виданого Гірським управлінням міста Штральзунд.

Глава Nabu Лайф Міллер заявив, що компанія Nord Stream 2 намагається поставити екологів перед доконаним фактом і тим самим "потоптати ногами не тільки захист моря і клімату, а й право екологів на пред'явлення позовів".

У Nabu впевнені, що спорудження Північного потоку-2 завдасть "непоправного збитку крихкій екосистемі".

Екологи також вважають, що будівництво нового газопроводу зайве, оскільки в Європі недостатньо високий попит на російський газ.


В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...