Хіти тижня. Після Дня Незалежності долар стрімко поповзе вгору

Цього тижня збігає останній шанс дешево купити валюту.

Про це розповідає валютник Володимир Березак, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Зараз наші інформатори в банках попереджають, що краще лише скуповувати валюту, а не продавати. Кількість продаж за останній тиждень впала в рази", - каже Володимир.

Щоб викупити від 5 тисяч доларів, треба гроші замовляти за десять днів. Це породжує паніку на бізнесовому ринку. В банку взагалі можна купити не більш як тисячу доларів.

"На курс долара впливають знижені ціни на зерно та метал, які експортуються з України. - Реа-льний курс знає лише Нацбанк. Він у нас більше політичний, ніж економічний, але банкіри між собою називають 29, 3 гривні за долар до 32 гривень. Останній може бути, якщо МВФ знову не дасть кредит. Також цього року сильно пішов відтік грошей, які раніше присилали заробітчани. Наприкінці серпня був найвищий наплив таких грошей. Їх міняли, щоб скупитись дітям у шко-лу, зняти житло чи поміняти автомобіль. Цього року рівень цих грошей впав. Заробітчани все частіше перевозять свої родини за кордон. Цьому сильно посприяв безвіз. Наприклад, по біоме-тричному паспорту тепер можна знаходитись до 90 днів у Польщі чи Литві. При цьому людину візьмуть на роботу", - додав Володимир.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...