Хіти тижня. Податкова знатиме все: Підприємцям в Україні підготували неприємний "сюрприз"

​Банки почали надавати ДФС інформацію по рахунках фізичних осіб-підприємців (ФОП).

Про це в Facebook повідомив в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбизов, передають Патріоти України.

"Механізм взаємодії ДФС і банківських установ в частині обміну інформацією про рахунки фізосіб, що мають статус ФОП, заробив. Вже є дані від банків", - повідомив Бамбизов.
Він нагадав, що ДФС влітку направила банкам вимогу надати інформацію по всім фізособам, які мають відкриті рахунки.
Таке рішення, за його словами, було прийнято через те, що значна частина ФОП приховує свої справжні доходи, використовуючи для своєї підприємницької діяльності (конкретно - для розрахунків за послуги і товари) рахунки, відкриті на вимогу фізичних осіб. Зокрема, з майже 2 млн самозайнятих осіб банківські рахунки, відкриті для здійснення підприємницької діяльності, мають лише 964 тисячі ФОП.
"Отже, мова йде про навмисне заниження оборотів бізнесу, ухилення від податків. За попередніми оцінками, від цього бюджет несе істотні втрати - мова йде про мільярди гривень", - додав Бамбизов.
Він уточнив, що, ДФС обробляє першу отриману від банків інформацію про рахунки ФОП. І попередній аналіз показує, що тільки третина з них відкрита як рахунки для ведення підприємницької діяльності.

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...