Хіти тижня. Постукали знизу: Рубль пробив психологічну позначку в пошуках дна

Аналітики вважають, що навіть при відновленні цін на нафту, рубль продовжить падіння до логічного мінімуму в 70 рублів за долар США.

Рубль продовжить своє падіння. Ілюстрація: соцмережі.

Курс долара в Росії подолав планку в 60 рублів і рубль продовжує подальше падіння. У той же час на чорному ринку в регіонах Росії за долар вже дають при покупці 70 рублів. Імовірно падіння рубля продовжиться і весь наступний тиждень, передають Патріоти України із посиланням на Русский Еврей.

Банк Росії підвищив з 7 липня офіційний курс долара США на 66 копійок до 60,2426 рубля. При цьому єдина європейська валюта додала майже 71 копійку, і її курс з завтрашнього дня складе 68,3814 рубля. Нагадаємо, що напередодні регулятор підняв офіційний курс долара США майже на 35 копійок, курс євро - майже на 38 копійок. Днем раніше курси виросли на 26 копійок і 9,5 копійки відповідно.

Як зазначає директор аналітичного департаменту «Альпарі» Олександр Разуваєв, зовнішня кон'юнктура до сьогоднішніх торгів склалася неоднорідно. «Ціни на нафту відновлюються в рамках корекції після вчорашньої хвилі продажів. Барель Brent, який напередодні втрачав 3,7%, вранці відскочив на 1% і коштує $ 48,34», - йдеться в огляді експерта.
За його словами, «блок негативу для сировини, що склався з небажання Росії додатково скорочувати видобуток нафти і новин про розширення добового викачування "чорного золота" в ОПЕК за червень, був частково знівельований інформацією від API». «Запаси сирої нафти і бензину за минулий тиждень добре скоротилися, хоча запаси дистилятів все ще не знижуються. Сьогодні вийде аналогічний реліз від Міненерго США, який або підтвердить (що найімовірніше), або спростує спостереження інституту нафти», - вказує Разуваєв. Аналітики вважають, що навіть при відновленні цін на нафту, рубль продовжить падіння до логічного мінімуму в 70 рублів за долар США.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...