Хіти тижня. Російська провокація: "Укрспецекспорт" відреагував на скандал з українськими винищувачами у Хорватії

Українська сторона запевнила, що не отримала жодної офіційної претензії або рекламації від Міноборони Хорватії щодо «несправних МіГ-21».

З українськими винищувачами насправді усе гаразд? Ілюстрація: ВВС.

Прес-служба ДК "Укрспецекспорт" вимушена звернутись до ЗМІ через масоване розповсюдження "новини" щодо ситуації з винищувачами МіГ-21 для Міністерства оборони Республіки Хорватія, передають Патріоти України.

Ось про що йдеться у офіційному повідомленні відомсва: "В першу чергу маємо звернуту увагу на те, що першоджерелом цієї "новини" є угорське видання, яке посилається на свої джерела, а цитати цього матеріалу були масово розповсюджені через такі кремлівські ЗМІ, як "Звезда" та "Московский Комсомолец". На сьогоднішній день жодної офіційної претензії або рекламації від Міністерства оборони Республіки Хорватія у ДК "Укрспецекспорт" немає. І ми змушені констатувати той факт, що поява подібної неправдивої інформації обумовлена лише несумлінною конкуренцією з боку Росії.

Особливо в контексті того, що Хорватія, запросила "Укрспецекспорт" взяти участь у тендері з виконання капітального ремонту 10-ти вертольотів Мі-171Ш Міністерства оборони Республіки Хорватії.
В рамках участі у зазначеному тендері "Укрспецекспорт" вчасно, з виконанням усіх необхідних формальностей, надав повний пакет документів, а представниками Міністерства оборони Республіки Хорватія була проведена перевірка можливостей одного з українських підприємств виконувати капітальний ремонт вертольотів Мі-171Ш.

Однак, незважаючи на те, що українське підприємство має значно більший досвід з виконання капітального ремонту зазначеного типу авіаційної техніки, а також санкції Європейського союзу щодо Російської Федерації, за інформацією отриманою з військового видання Defender.hr, АТ "Авіаційно-технічний центр", яке представляє інтереси Міністерства оборони Республіки, було укладено контракт з АТ "Вертольоти Росії".

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...