Хіти тижня. Санкції "припікають": Російські олігархи почали масове виведення грошей з Європи

Путін використав момент введення санкцій і ухвалив закон про амністію капіталу, який буде діяти протягом року з початку березня.

Ілюстрація:VilingStore

Російські олігархи, які зберігали свій капітал в Європі, масово перевели гроші в Росію, аби уникнути доступу до них західних відомств. Цю інформацію для Die Presse підтвердили представники кількох російських фінансових установ, передають Патріоти України.

Так, зі слів керівника Sberbank Private Banking Евгенії Тюрикової, за кілька тижнів січня її підрозділ зафіксував збільшення транзакцій у три рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Першочергово капітал виводився із Швейцарії, Австрії і Великобританії, зауважує видання.

Про схожу тенденцію сповістила і гендиректор "Альфа-Капіталу" Ірина Кривошеєва. На її думку, збільшення обсягу транзакцій пов'язано із санкціями США проти Росії.

Австрійське видання нагадує, що наприкінці січня Мінфін США оприлюднив "кремлівську доповідь" – список із 114 російських політиків і 96 підприємців із оточення Путіна, які в майбутньому можуть опинитися під санкціями.

Таким чином, включення у цей список вже має наслідки для політичної "еліти Росії" та її олігархів, саме тому Кремль хоче репатріювати російські активи.

"Президент Росії Володимир Путін використав момент введення санкцій і ухвалив закон про амністію капіталу, який буде діяти протягом року з початку березня. (...) Кремль хоче побачити майно, яке часто розміщене в різних офшорах," – зазначає автор статті.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...