Хіти тижня. Секретар Ради безпеки РФ розповів про наслідки нестачі прісної води у Криму

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев заявив, що ситуація із забезпеченням окупованого Криму водою досить складна, і це гальмує розвиток півострова і створює складності для туризму та сільського господарства.

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев

«Нестача води стримує соціально-економічний розвиток регіону, формує загрози функціонуванню базових для економіки Криму аграрного та санаторно-курортного комплексів», - сказав Патрушев на нараді в Сімферополі у вівторок, передають Патріоти України.

«Загальний водозабір в 2016 році скоротився в п'ять разів у порівнянні з 2014 роком», - сказав секретар Радбезу.

За його словами, особливо турбує ситуація із забезпеченням прісною водою сходу півострова. «Її подача в деяких місцях здійснюється в обмеженому режимі», - сказав він.

Також Патрушев зазначив, що на 92% скоротилися площі зрошуваних земель, припинено виробництво рису, «в важких умовах виявилися прісноводні рибні господарства», страждають також промислові підприємства.

«Необхідно прийняти комплекс додаткових заходів щодо скорочення дефіциту водних ресурсів, в тому числі, можливо, за рахунок оптимізації водоспоживання та використання альтернативних варіантів водопостачання, наприклад, таких як опріснення морської води, застосування замкнутого водооборота», - зазначив секретар Радбезу.

Крім того, він наголосив на важливості забезпечення захисту від несанкціонованого проникнення на території гідротехнічних споруд і об'єктів водопостачання Криму.

Серед інших проблем Патрушев повідомив про несанкціонований бурінні свердловин. За його словами, це явище носить масовий характер через наявного дефіциту прісної води. «Це виснажує запаси водних ресурсів, знижує рівень води в колодязях і її якість», - сказав секретар Радбезу.

Він зазначив також, що значна частина гідротехнічних споруд в Криму експлуатується понад 30 років, це створює ризики аварій та виникнення надзвичайних ситуацій.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...