Хіти тижня. "Щоб збирати більше податків": ДФС закликає скасувати "упрощонку" - мільйони підприємців хай закриваються або переводяться в ТОВ

Самозайняте населення, дрібний бізнес, що не вимагає у держави роботи, митарів не цікавить. Їхня "державницька позиція" обмежується вичавлюванням якомога більше грошей, а не реалій економіки, її дійсних можливостей.

Фото: РБК-Україна.У ДФС заявляють про необхідність відмови від спрощеної системи оподаткування та поступове переведення малих підприємців на загальну систему. Про це заявив в.о. глави ДФС Мирослав Продан, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами Продана, в економічно розвинених країнах спрощена система оподаткування вводилася на перехідний період, щоб бізнес став на ноги після кризи або економічних потрясінь.
На його думку, в Україні цей перехідний період - затягнувся. І зараз «спрощенка» використовується великим бізнесом для мінімізації податків.
«Величезний супермаркет або мережа спортклубів. Це ж не малий бізнес? Бухгалтера вони можуть найняти? Можуть. Але чомусь працюють через ФОПи. У них навіть немає юрособи», - заявив він.
«Замість нього десятки, а іноді і сотні ФОПів, на рахунок яких надходить виручка. Дійшли до встановленого ліміту - закрили ФОП, відкривають інший. Це завдає дуже великих втрат бюджету і не має ніякого відношення до дрібних підприємців», - говорить Продан.
За словами чиновника, ГФС не може самостійно вносити зміни до Податкового кодексу, але може давати рекомендації Міністерству фінансів. А вже Мінфін може підготувати відповідну законодавчу ініціативу.
Зараз в Україні діє спрощена система оподаткування (так звана «спрощенка») - це спеціальний податковий режим, розрахований на малих підприємців, наприклад, на фізосіб-підприємців.
Його основна перевага для підприємців - сплата єдиного податку замість окремих податків і зборів, спрощена бухгалтерія і звітність.
Значна частина українського інтернет-бізнесу працює за цією схемою, часто як ФОП реєструються програмісти, щоб надавати послуги з розробки.

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...