Хіти тижня. Справжнє Ельдорадо? - На Закарпатті виявили нове родовище золота

Згідно із попередніми даними, поклади руди становлять 2,4 тонни.

У Державній службі геології та надр (Держгеонадра) України підтверджують попередню оцінку нового великого родовища золото-рудних покладів в Рахівському районі Закарпатської області. Про це йдеться в релізі держпідприємства «Західукргеологія» на офіційному сайті служби, передають Патріоти України.

«Вагомий результат здобуто в пошуковій оцінці покладів золотої руди в Рахівському районі Закарпатської області. На підставі проведених раніше бурових, гірничих і лабораторних робіт, Рахівської геолого-пошукової партії Львівською ГРЕ виконана оцінка прогнозних ресурсів золота в кількості 2,4 т.», – поінформували в Службі.

Як додається в повідомленні, такі результати підтверджують «перспективність подальших геологорозвідувальних робіт у Рахівському рудному районі, спрямованих на підготовку об'єктів для залучення інвестицій і переведення їх в ранг золоторудних родовищ».

До слова, згідно із даними Держгеонадр, загальна вартість покладів мінеральних ресурсів України може становити приблизно вісім трлн доларів. В країнських Карпатах раніше було виявлено три золоторудні родовища (Мужіївське, Берегівське, Сауляк) та численні рудопрояви корінного і розсипного золота.

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...