Хіти тижня. Ціни на бензин злетять вдвоє: Українців попередили про паливний "удар" (відео)

У разі, якщо Росія перекриє поставки палива, Україну чекають важкі часи - дефіцит буде таким, що ціна на бензин і дизель може стрибнути навіть удвічі. За словами експерта з питань енергетики Сергія Куюна, росіяни раніше вже підсаджували Україну на паливну голку - в кінці 90-х вони зупинили п'ять з семи нафтопереробних заводів, зокрема придбали Лисичанський нафтопереробний завод і зупинили його роботу, повідомляють Патріоти України.

"Різні є версії, дійсно можна розглядати як диверсію: купити заводи і закрити. Тут заводи закрили і в той же час модернізували заводи в Росії", - пояснив він.

На думку фахівців, паливне питання давно не є питанням економічних відносин - це питання гібридної війни. А поки українські чиновники тільки прораховують ризики і чекають, як далі розгортатимуться події, в черговий раз забувають, якими підступними бувають північні сусіди, коли потреба в паливі зростає. Минулого разу вони розхитували місцевий ринок у кінці жовтня - тоді ціни на пальне підскочили на кілька гривень.

Енергетична незалежність України - в руках Кабінету міністрів і РНБО. Перші повинні шукати альтернативні джерела надходження палива і створювати сприятливі умови для вітчизняних виробників, другі - адекватно реагувати на агресивні дії РФ на ринку.

Відзначимо, що в Росії вже пригрозили, що збираються перекрити поставки палива в Україну. Зокрема, член комітету Держдуми Олексій Журавльов пообіцяв Україні колапс: "80% нафтопродуктів ми поставляємо і Білорусь. Ось так просто: раз - і все, до побачення. Колапс відразу".

Джерело: ТСН.ua

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...