Хіти тижня. У Криму тиха, поки що, паніка: Води до наступного сезону не вистачить

За серпень кількість води у водосховищах окупованого Криму скоротилась загалом на дев’ятнадцять мільйонів кубометрів.

У Криму не вистачає води. Фото: соцмережі.

Кримський півострів завжди був доволі засушливим регіоном. Особливо потерпали степові райони північного та східного Криму. З початком окупації ці проблеми загострились як ніколи. Про це інформують Патріоти України з посиланням на «Крим. Реалії».

Так, заступник генерального директора підприємства «Вода Криму» Ігор Данилович розповів журналістам, що станційне водосховище, звідки надходить вода до Керчі, зараз містить понад сім мільйонів кубометрів води. За його розрахунками, цієї кількості рідини вистачить для того, щоб забезпечувати потреби Керчі протягом півроку. Так само окупаційний чиновник зізнався, що наразі споживання води містом Керч виросло і становить півтора-два мільйони кубометрів води на місяць.

Данилович проігнорував численні скарги містян і заявив, що якість води у водосховищі «відповідає всім вимогам санітарних правил і норм», а сама вода надходить до керчан після того, як пройде всі належні етапи очистки та знезаражування. Нагадаємо, що за серпень кількість води у водосховищах окупованого Криму скоротилась загалом на дев’ятнадцять мільйонів кубометрів. Раніше потреби півострова забезпечував Північнокримський канал, через який Крим отримував 85% необхідної йому води.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...