Хіти тижня. У найближчі дні рубль спіткає "чорна доля", - економісти

Середній курс рубля може ослабнути на 5 відсотків до поточного рівня.

Рубль продовжить падіння? Ілюстрація: соцмережі.

Масштабне ралі рубля, ймовірно, наближається до кінця, однак навіть завершення виборчого циклу в РФ і невпевненість інвесторів у ребалансуванні світового ринку нафти дещо дестабілізують російську валюту, прогнозують найбільші компанії країни. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

У 2017 році середній курс може ослабнути на 5 відсотків до поточного рівня і скласти близько 60 рублів за долар, кажуть найбільші російські виробники алмазів і золота, ПАТ "Алроса" і ПАТ "Полюс", а також Група Сума мільярдера Зіявудіна Магомедова. Це незначна волатильність в порівнянні зі стрибками, які рубль демонстрував в 2016 році, зміцнившись до долара на 45 відсотків, а в цьому році додав ще 7 відсотків.

"Справедливий курс ближче до 60-61" рубля за долар, сказав минулого тижня президент Алроси Сергій Іванов в інтерв'ю у Владивостоці. За його словами, прогнози на 2018 рік його компанія будує, виходячи з курсу 61-62 рубля за долар. "Ми - бенефіціар подальшої девальвації", - зазначив він.

Підтримку російській валюті надають високі реальні ставки і стабілізація нафтових цін на тлі угоди щодо обмеження видобутку між Організацією країн-експортерів нафти і її союзниками. При цьому курс Банку Росії на подальше пом'якшення грошово-кредитної політики, президентські вибори в РФ, призначені на березень наступного року, і можливе завершення угоди з ОПЕК в кінці першого кварталу відіб'ються на курсі рубля, прогнозують топ-менеджери.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.