Хіти тижня. У скреп нові проблеми: Грибаускайте зажадала від "Газпрому" компенсацію для всього Євросоюзу

Президент Литви закликала Єврокомісію домагатися того, щоб державам, які постраждали від монополії "Газпрому", були компенсовані фінансові втрати.

Даля Грибаускайте. Фото: UkrMedia.

Російська компанія «Газпром» має виплатити компенсацію країнам Євросоюзу, які постраждали від її монополії. Про це після зустрічі з єврокомісаром з питань конкуренції Маргрете Вестагер заявила президент Литви Даля Грибаускайте, передають Патріоти України із посиланням на DW.

"Президент Литви закликала Єврокомісію домагатися того, щоб державам, які постраждали від монополії "Газпрому", були компенсовані фінансові втрати, і, щоб в майбутньому застосовувалися ціни, засновані на чесній ринковій конкуренції і відображають реальну ситуацію на ринку", - говориться в заяві.

Як повідомлялося, чистий прибуток російського монополіста «Газпром» за перше півріччя 2017 року скотився майже до нуля - 17,4 млрд рублів - з 194,417 млрд руб за січень-червень 2016 року.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...