Хіти тижня. В Україні змінили норми і тривалість опалювального сезону

Кабінет міністрів України прийняв рішення скоротити норми споживання газу, тепла та електроенергії на опалення з першого травня цього року.Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Про це повідомляється на сайті Кабміну, передають Патріоти України.

Раніше під час опалювального сезону субсидія покривала 330 кубів на опалення квартири площею 60 квадратних метрів. А вже в наступному сезоні "зі знижкою" нараховуватимуть всього 300 кубів. Якщо ж буде витрачено понад установлений ліміт, різницю доведеться доплачувати за повною ціною. Наприклад, якщо за місяць використовується 330 кубів, то за повною вартістю доведеться заплатити за 30 кубів - це приблизно 205 гривень.

У такій же квартирі, але з централізованим опаленням субсидія замість 3,28 Гкал тепла покриє всього 2,5. Перевищений обсяг буде оплачуватися за повною вартістю.

Також Кабмін змінив терміни опалювального сезону в країні. Тепер українці з централізованим опаленням отримають субсидії тільки після офіційного оголошення місцевими органами опалювального сезону. А ось тим, хто самостійно опалює будинок або квартиру, опалювальний сезон скоротили на один місяць - тепер знижку нараховуватимуть з 15 жовтня по 15 квітня. Нагадаємо, що раніше субсидії нараховували з 1 жовтня по 30 квітня.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...