Хіти тижня. Важливо: Кабмін планує змінити умови отримання пенсій

Ті, у кого немає 15-річного стажу, пенсію не отримають.

Фото: tsn.ua

Якщо ж пенсійну реформу приймуть, то для отримання пенсії потрібно мати щонайменше 15 років стажу, а на відпочинок виходити не у 60, а в 65, передають Патріоти України.

У другому читанні і в цілому депутати розглянуть урядовий проект пенсійної реформи. Цей документ має у собі важливі нововведення як для діючих, так і для майбутніх пенсіонерів.

Кабмін планує ввести "осучаснення": більше 5,5 мільйонів пенсій будуть перераховуватися, таким чином вони можуть вирости від 200 до 1000 гривень. Законопроект передбачає посилення правил розрахунку робочого стажу. Окрім того, у документі зазначено "ефективний пенсійний вік". Тобто, частина українців піде на заслужений відпочинок у 63 або 65 років.

Правила отримання пенсії у 65 років не змінюється. А вимоги для українців, які в 63 і 60 років хочуть отримати пенсію, будуть рости 10 років. Щороку вони збільшуватимуться на 12 місяців. У 2018 році в 60 років українці зможуть отримати пенсію із 25 роками стажу, а у 2028 році доведеться відпрацювати мінімум 35 років.

Ті, у кого немає 15-річного стажу, пенсію не отримають. Таких в україні є 100 тисяч осіб. Проте держава виплачує їм соціальні допомогу – 30% від прожиткового мінімуму для непрацездатних відповідно до закону "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію".

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...