Хіти тижня. "Все пропало!": Найбільший банк Росії радить терміново скидати рублі

Аналітики вважають, що курс долара найближчим часом зросте в Росії до 72 рублів.

Рубль знову буде падати. Ілюстрація: соцмережі.

Рубль падає до курсу долара і буде падати все стрімкіше, адже підтримки у нього не залишилося - тільки вчора в банківський сектор закачали 700 млн. доларів для підтримки курсу валют. Але ще більше було відправлено Центробанком на міжбанк. В цілому ситуація для рубля безрадісна і прогнози невтішні, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Аналітики вважають, що курс долара найближчим часом зросте в Росії до 72 рублів. Ось як коментують динаміку рубля сьогодні експерти одного з топових російських банків. «Второй день подряд доходность ОФЗ падает, а это значит, что рубль вновь продолжит расти против доллара. Мы предлагаем восстановить длинную позицию по доллару в районе 58.50–58.75 руб. Дополнительное условие, без которого игра на повышение не имеет смысла, – это рост кривой спреда/доходности ОФЗ. Что касается пары евро/доллар, то изменившееся направление дальней кривой создало нейтральное настроение в паре – оно, безусловно, будет нарушено, как только спред определится с дальнейшим направлением. Напомним, что спред между ОФЗ и бондами еврозоны хорошо коррелирует с динамикой пары евро/доллар», - коментує Алан Казиєв, провідний аналітик Альфа-банку.

Те, що відбувається в останній місяць з рублем, вивело з рівноваги не одного аналітика. Але вони зібралися і спільними зусиллями, зробивши мозковий штурм, все-таки знайшли пояснення поточної слабкості рубля, його падіння при одночасному зростанні цін на нафту: виявляється справа не стільки в рублі, скільки в доларі, виявляються падає багато валют EM. І якщо абстрагуватися від причин, властивих тій чи іншій валюті, то можна усереднено вивести причини, пов'язані з доларом - це зростання процентних ставок в США.
Прибутковість казначейських облігацій зростає, а спреди звужуються. Сьогодні рубль коригується на тлі посилення активності російських експортерів, які сплачують податки в бюджет, на тлі відновлення цін на нафту і деяких позитивних тенденцій в секторі ЕМ-валют, які повертають втрачене завдяки тому, що провідним валютам, перш за все євро, вдалося потіснити американця на цьому тижні.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...