Хіти тижня. З 1 лютого на українців чекає черговий стрибок цін

Так, планомірно будуть рости ціни на залізничні квитки, на послуги великого інтернет-провайдера а також ціни на деякі продукти харчування.

Що саме подорожчає в лютому 2019 року – передають Патріоти України з посиланням на Styler.

Квитки на поїзди і вантажоперевезення

Згідно з останніми даними, "Укрзалізниця" підвищить тарифи на вантажні перевезення.

Підвищення цін буде проходити планомірно і в кілька етапів, щоб уникнути різкого зростання тарифів.

Прогнозується, що протягом 2019 року УЗ пропонує поетапно (4 рази) підвищувати тарифи на перевезення вантажів, враховуючи зростання цін на промислову продукцію у минулому році. Зокрема, з 1 лютого 2019 року ціна підвищиться на 16,6%, з 1 квітня – на 2,5 відсотка, з 1 липня УЗ підвищить ціни на 5% і з 1 жовтня 2019 року – на 7,5%.

Крім того, в УЗ повідомили про індексацію цін на пасажирські перевезення по Україні. Так, перша індексація цін відбудеться вже 1 квітня 2019 року, друга – 1 жовтня. Обидва рази ціни зростуть на 12%.

Електроенергія для промислових споживачів

У першому півріччі 2019 року на 2% зросте ціна на електроенергію для промислових споживачів.

При цьому відразу варто сказати, що для фізосіб тариф залишиться таким же і підвищуватися поки не буде.

Ціна на електроенергію для промислових та інших споживачів зросте в 1 та 2 кварталі 2019 року. 2% - зростання, яке є набагато нижчим за індекс цін виробників та індекс інфляції, зазначила Оксана Кривенко, голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики.

Інтернет для киян

Компанія "Воля" оголосила, що з 1 лютого 2019 року підвищує ціни на свої послуги. Підвищення цін торкнеться киян. Ціни зростуть в середньому на 15-25%.

У компанії заявили, що рішення переглянути тарифи викликане підвищенням ціни за телевізійний контент міжнародними та українськими правовласниками. А також тим, що витрати на модернізацію мережі та обладнання зросли.

Продукти харчування

Експерти заявляють, що з лютого 2019 року можуть зрости ціни на деякі продукти харчування.

У цьому немає ніякої "змови" постачальників: на ціну можуть вплинути зимові погодні умови: чим сильніша негода і снігопади, тим складніше перевізникам продуктів добиратися до місця призначення – в магазини і супермаркети.

Відповідно, транспортування товару обійдеться дорожче. Приміром, картопля, цибуля, гриби та інші продукти можуть подорожчати на 20-40%.

В той же час може суттєво знизитися ціна на товари, які через занадто тривалий час доставки в супермаркети виглядають не так презентабельно і втратили гарний зовнішній вигляд. Наприклад, банани, мандарини, капуста і морква в лютому можуть стати на 10-20% дешевше.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...