Клубок махінацій: Суд заарештував акції "Укртелекому" - Луценко

​Генпрокуратура розслідує приватизацію компанії за зниженою ціною.

Ілюстрація:http://antikor.com.ua/

13 квітня Печерський районний суд Києва заарештував акції компаній "Укртелеком" та "Трімоб", задовольнивши відповідне клопотання Генеральної прокуратури України. Про це у Facebook повідомив глава ГПУ Юрій Луценко, інформують Патріоти України.

За його словами, накладення арешту відбулося в рамках провадження про незаконне виділення за вказівкою екс-президента Януковича із держбюджету 220 млн грн та приватизації 93% акцій "Укртелекому" за заниженою на 1,6 млрд грн ціною.

"Сьогодні Печерський суд з метою забезпечення державних інтересів та відшкодування збитків задовольнив клопотання ГПУ про накладення арешту на акції "Укртелекому" та "Трімобу", - написав генпрокурор.

Раніше Юрій Луценко заявляв, що телекомунікаційна компанія "Укртелеком", яка належить олігарху Рінату Ахметову, була приватизована кіпрською компанією фактично безкоштовно. Голова ГПУ розповів, що компанія з Кіпру заплатила декілька сотень мільйонів гривень за купівлю "Укртелекому".

Потім під заставу телекомунікаційної компанії було взято кредит в одному з державних банків України. За словами Луценка, отримані у кредит гроші вивели на цю ж компанію з Кіпра.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...