Колосальні збитки: Скільки коштуватиме Brexit Великобританії, якщо не вдасться домовитися із Брюсселем "по-хорошому"

Уряд прогнозує катастрофічний удар по економіці і рівню життя в разі відсутності угоди по Brexit.

Філіп Хаммонд. Фото: Рейтерс.

Вихід Великобританії з Євросоюзу без угоди про співпрацю з Брюсселем може коштувати державному бюджету Сполученого Королівства 80 млрд фунтів стерлінгів (102,5 млрд доларів). Про це повідомив міністр фінансів Великобританії Філіп Хаммонд, передають Патріоти України із посиланням на The Guardian.

У розпорядженні видання опинився текст листа глави мінфіну до голови парламентського казначейського комітету Ніки Морган. У ньому стверджується, що в разі провалу переговорів з Брюсселем удар по економічному зростанню Великобританії вимагатиме додаткового залучення 80 млрд фунтів стерлінгів протягом найближчого десятиліття.
"Згідно з оцінками, виробництво хімічної продукції, продуктів харчування, одягу, обробна промисловість, автомобільний сектор і роздрібна торгівля постраждають найбільш серйозно в довгостроковій перспективі, причому самі відчутні негативні наслідки торкнуться північного сходу (країни) і Північної Ірландії", - йдеться в листі.
На це Нікі Морган відповіла, що "канцлер (казначейства) підтвердив, що уряд прогнозує катастрофічний удар по економіці і рівню життя в разі відсутності угоди по Brexit". Раніше глава британського МЗС попередив, що Brexit може статися без підписання угоди з ЄС. Крім того, громадяни Великобританії, які проживають в країнах ЄС, можуть позбутися доступу до своїх банківських рахунків в Об'єднаному Королівстві, в разі якщо Brexit відбудеться без укладення спеціальної угоди.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...