Колишній заступник Гонтарєвої представлятиме Україну в МВФ

Владислав Рашкован почне роботу в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні з 27 лютого цього року.

Владислав Рашкован. Фото:lb.ua

Колишній заступник глави Національного банку України (НБУ) Владислав Рашкован призначений заступником виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді (МВФ). Про це повідомила прес-служба регулятора у відповідь на запит Українських новин, зазначають Патріоти України.

Новий представник від України призначений в рамках ротації керівництвом регіональної групи країн - членів МВФ на чолі з Бельгією та Нідерландами. Владислав Рашкован почне роботу в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні (США) з 27 лютого цього року. На цій посаді він змінить Олександра Петрика, призначеного на цю посаду в квітні 2013 року.

Термін перебування на посаді заступника виконавчого директора в МВФ становить 4 роки.

У групі МВФ, в яку входить Україна, - 15 країн. Це також Вірменія, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чорногорія, Нідерланди, Молдова, Кіпр, Грузія, Ізраїль, Люксембург, Румунія, Македонія. У групі три директора.

Рашкован покинув Нацбанк 1 серпня 2016 року. У квітні 2014 року він очолив департамент стратегії і реформування банківської системи НБУ і увійшов в правління Нацбанку, з листопада 2014 року - обіймав посаду заступника керівника регулятора.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...