Кому вгору, а вам вниз: Як санкції діють на російський ВПК, - Злий одесит

Блогер зауважив, що ВПК Росії впав більше ніж на чверть, а от українські виробники у рейтингу продовжують підніматися

Ілюстрація: litsa.com.ua

Відомий блогер Олександр Коваленко (Злий Одесит) прокоментував на своїй сторінці у соцмережі показники останнього рейтингу світових виробників зброї від видання Defense News. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук".

"Для українців головною новиною рейтингу стало те, що вітчизняний ДК «Укроборонпром» піднявся в ньому на двадцять дві сходинки – з дев’яностого на шістдесят восьме місце. Проте, не менш цікаво аналізувати показники оборонних підприємств Російської Федерації.

Наприклад, російський концерн «Алмаз-Антей» – перебуває на одинадцятому місці рейтингу та у санкційному списку США. За минулий рік підприємство заробило майже сім мільярдів доларів, що на двадцять чотири відсотки менше, ніж у 2014 році. На шістнадцяте місце в рейтингу з чотирнадцятого опустилась «Об’єднана авіабудівна корпорація» – ще один із фігурантів санкційного списку США. Зменшення доходів компанії за минулий рік становило більш як півтора мільярди доларів, або більше двадцяти п’яти відсотків.

Двадцять п’яту сходинку посіла корпорація «Вертольоти Росії», втративши майже двадцять відсотків прибутку. Виробник танків «Армата» та «Т-90» «Уралвагонзавод» опустився в рейтингу до шістдесятого місця, втративши тридцять чотири відсотки прибутків. Які ж висновки? А вони не особливо радісні для росіян – в середньому їх ВПК впав більше як на чверть. Можна і далі розповідати, що санкції не діють, але тенденція більш ніж очевидна", - пише блогер.

Яку пенсію можна буде отримати з зарплатою 10 тис. грн

неділя, 28 квітень 2024, 8:45

В Україні з зарплатою в 10 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої сягає всього 2818,8 грн. Розмір виплати залежить від кількох показників, передають Патріоти України. Про це йдеться в публікації OBOZ.UA. Так, згідно з ...

Шмигаль розповів, чи вистачить Україні коштів на всі соціальні платежі у 2024 і 2025 роках

неділя, 28 квітень 2024, 7:30

Україна у 2024 та 2025 роках зможе профінансувати в повному обсязі та вчасно всі соціальні витрати. Впевненість у цьому висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він прокоментував це питання в ефірі телевізійного марафону "Єдині новини". Судячи з усього,...