Комуналка буде дорожчати: Киян попередили про подальше зростання тарифів

Київська влада зізналася, що вплинути на зростання тарифів не може.

Киян попередили про подальше зростання тарифів. Фото: rf-smi.ru.

Тарифи на комунальні послуги для жителів Києва в подальшому будуть рости. Про це заявив радник заступника голови Київської міської державної адміністрації та куратор проекту співфінансування енергоефективних заходів в Києві Олексій Тихонов, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Тарифи знижуватися не будуть. Всі ми розуміємо, що вони будуть тільки зростати і вплинути на їх стабілізацію або зростання ми просто не можемо. Все, що ми можемо, так це скорочувати споживання послуг. Тобто більш ефективно споживати наші енергоресурси і таким чином скорочувати суми в наших платіжках", - констатував чиновник.

Крім того, він додав, що індивідуальна стратегія енергоспоживання в квартирі не дозволить споживачам економити на платіжках більш ніж 5-6%.

"Як би людина не намагався економити на споживанні послуг, найбільша платіжка прийде за тепло. Тому вся економія, пов'язана зі світлодіодними лампами, вимиканням світла, зменшенням споживання води не призводить до серйозної економії грошей", - резюмував Тихонов.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, українцям будуть нараховувати штрафи за прострочену оплату комунальних послуг. Так, кожен день прострочення для українців коштуватиме 0,1% від суми платіжки.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...