"Комуналка": Чотири ефективних способи платити менше за гарячу воду

Багатотарифний лічильник гарячої води враховує температуру води в крані і відповідно до цього дає можливість платити тільки за отримані послуги.

Українцям розповіли як платити менше за гарячу воду. Фото: dailylviv.com.

Підвищення тарифів на природний газ в Україні може привести до подорожчання гарячої води. Однак якщо споживачі отримують воду з температурою нижче встановлених норм, то можуть платити за неї менше, з огляду на чотири встановлені тарифи. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для того щоб платити реальну вартість гарячої води в залежності від її температури, слід встановити багатотарифний лічильник. Він вимірює обсяги споживання води, яка тече по гарячих трубах, її температуру і фіксує отримані дані. Платити за воду потрібно відповідно до законодавчо затверджених тарифів:

- При температурі до 40 ° С - вода вважається холодною, і платити варто за тарифом холодної води;

- При температурі від 40 до 44 ° С - варто платити 70% від загальної вартості на гарячу воду;

- При температурі від 45 до 49 ° С - необхідно сплатити 90% від загальної вартості на гарячу воду;

- При температурі від 50 ° С і вище - вода вважається гарячою, і за послугу потрібно платити повну вартість відповідно до діючих тарифів.

Як повідомляли Патріоти України, в НКРЕКУ заявили, що поки не піднімали тарифи на тепло і гарячу воду для населення в Україні, а тільки затвердили їх проекти.

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...